Mijn werk wordt bepaald door mijn passie voor oude, verweerde materialen en voorwerpen. Meestal bouw ik een assemblage of collage op rondom een beeldbepalend item dat in een uitgebalanceerde constructie een nieuwe betekenis krijgt, met soms een knipoog naar natuur, muziek of techniek.

Vervoering: Aviateur

2011

Aviateur is een werk uit de serie 'vervoering'.

Vervoering: Aeronaut

2006

Aeronaut is een drieluik uit de serie 'vervoering'.

Hemel en Aarde

2010

 2010, hout, glas, papier, metaal Kijkspel met uitvergroting van de hemel en weerspiegeling van de aarde.

Het schaaltje van Mercalli

2006

2006, hout, metaal, glas, papier, kwartelei   Het ei met zijn landkaartachtige tekening als metafoor voor de kwetsbaarheid van de aarde en het leven. Giuseppe Mercalli ontwikkelde in 1902 een intensiteitsschaal om de sterkte van aardbevingen uitdrukken. De schaal geeft in 12 stappen de intensiteit van de optredende trillingen weer op locatie, gebaseerd op de effecten op mensen, voorwerpen, gebouwen en het landschap. (foto: Frank Nieuwenhuizen)

Eppur si muove! (En toch beweegt zij!)

2007

  2007, hout, metaal, glas, papier, bijbelfragment, Lapis Lazuli Eerbetoon aan Galileo Galilei (1564-1642), vader van de moderne astronomie. Op grond van zijn waarnemingen kwam hij tot de conclusie dat niet de aarde, maar de zon in het midden van ons zonnestelsel staat. Hierdoor kwam hij in conflict met de Kerk en beschuldiging van ketterij dreigde. Hij werd gedwongen afstand te nemen van zijn ontdekkingen en veroordeeld tot levenslang huisarrest. Op zijn sterfbed zou hij hebben geroepen: “Eppur si muove!” ('En toch beweegt zij!': de aarde om de zon). (foto: Frank Nieuwenhuizen)  

Planetarium

2008

2009, hout, marmer, obsidiaan, ijzer, kunststof, planetenkaart, glas   4-vaks planetenkastje. Vier planeten, gevangen in hun eigen baan, in hun eigen element.

Souvenir

2010

   2010, hout, glas, papier, kompas, emoe-ei